Hari ni pagi2 dah bangun, nak mengelakkan jem punya pasal sanggup bangun pepagi, terus bersiap-siap nak pi cari baju raya, kalau nak tahu baju raya aku belum cari lagi tu, ni baru nak mencari baju raya untuk mak kesayangan aku, baju raya aku kalau nak mencari memang makan masa dan tak boleh bawa anak2 ataupun ramai2, aku kena cari berdua dengan Aby atau ada Rhea jer, nanti tak boleh concentrate nak memilih baju dan senang ceritanya yang aku ni teramatlah cerewet kalau pilih baju2 dan apa2 pun lah untuk aku, hehe
Aku khaskan seharian nari untuk mak aku pi cari baju raya, tudung, kasut dan apa2 lah untuk mak punya persiapan raya, tu yang nari pepagi dah bersiap-siap, lagi satunya kalau lambat kat sini time2 weekend cam ni, hah! confirm jem giler...
Seperti kebiasaannya tempat tujuan baju2 pilihan mak semestinya kat Plaza Angsana dan Plaza Kotaraya, dua tempat ni memang wajib pergi r..
Cari punya cari, akhirnya masuk r satu kedai baju2 ni, nama kedai ni CMG pas tu tetiba teringat plak aku ngan CIK MAT GEBU! mak plak berkenan baju2 kat situ, aku terus jer belikan! kalaulah si mat yang punya kedai, confirm aku dapat discount punyer! tapi ni aku tak tahu r siapa ownernya! kalau r mat yang empunyer kedai ni, sampai hati nko mat tak bagitahu awal2, kedekut nak kasi discount kat kengkawan r tuuuuu!




Pas habis mencari baju, tudung, kasut dan segala bagai untuk mak, aku meronda dok cari kuih raya, sebenarnya hakak2 aku ajak sesama pi cari kuih raya tapi disebabkan aku dah ternampak terpampang depan mata! macam tak tahan godaan jer giteww! jadi aku hangkut dulu r sikit2 kuih2 ni buat masa ni, esok2 kalau hakak2 aku ngajak baru boleh borong! gi ngan hakak aku best sikit! hakak aku tu terror bab2 tawar menawar, gi ngan dorang leh save sikit, hehe




Dah sattle semuanya, kitorang pun cabut balik rumah r..sesampainya kat umah mak cuma ada abang ipar aku yang sedang buat taik mata, biasa r orang kije malam, membutes jer r kan..tengah2 nak raya macam ni rumah2 kat kawasan umah mak aku memang tak boleh kosong, mesti nak ada orang jaga dalam umah! banyak tetamu tak diundang tau! penyamun tarbus! menciii! yang hakak2 aku memasing dah hilang kat umah memasing buat persiapan, ada yang baru nak basuh2 bunga, ada yang baru nak kibas2 habuk2 bawah kosi, ada gak yang berangan nak dok perias rumah macam kereta berias! ngeee!
Aku dok tolong jugak kemas2 umah mak ni, tapi ala kadar jer r...pemalas punya pasal! tapi tadi ni aku sempat r tolong mak masak2 kat dapo! biasa r time2 nak buka2 pose macam ni, anak2 sedara bertempiaran plak nak datang! memasing bawa makanan! al-maklom r...memasing jenis kaki membeduk! memang buruk bebeno ghopernyer mike2 tu...aku takkkk! hehe...




Tengok tu! ni baru aku yang beli, anak2 sedara yang kaki membeduk masih belum sampai lagi ni, kalau dorang2 tu datang, memang tak cukup meja nko! jangan ingat tak abis tau! bila time makan, dorang makan sungguh2! memang licin r meja tu termasuk alas2 mejanyer sekali, kihkihkih




Ya hampon! menci jer nengok! macam yer yer jer muka toye kengkonon letih pose! tapi memang letih nko! dugaan teramatlah dasyatnyer...mana taknya, makanan depan mata best2! silap2 tak kuat iman memang habis di ngap sebelum masa buka! tapi please r kak oi! nko tu dah kertu! takkan macam bebudak lagi dok tunggu tenung makanan tu sampai masa buka! adehhh! anak sapa r ni???

Haaaa!!! bersarang mentadak mentadu blog aku nko! sesekali balik Mesia, mak aihhh! bz memanjang sampaikan nak bukak blog pun tak nyempat apatah lagi nak up-date blog! berokband dah memang ada walaupun line macam siput tapi ada gak dari takde! cuma sekarang ni masanya yang takde! ada je menda yang nak dibuatnya ngalahkan menteri2 r plak! jadinya aku ngambik jer gambo dulu, bebila ada masa sikit macam ni aku up-date r..
Nkorang layan jer r beberapa aktiviti yang sempat aku masukkan...
1 hb hari tu aku sempat balik ke Klang umah mak mertua dan sempatlah nyambut besday mak mertua aku.
Pada mak mertuaku yang tersayang, Happy Birthday to you...



Atha suapkan Rhea kek...




Makan dengan keluarga Aby adalah saat2 yang aku nanti2kan...mak mertua aku masak masakkan India memang mabeles! pekat! pedas! panas! hangat! dan akhirnya hangit! kihkihkih! mana tak hangitnyer...makan sampai berpeluh-peluh! keluar segala air hangit yang ada dalam badan ni! tapi memang puas!




Yang ni plak hutan belantara tempat aku makan tadi masa buka puasa! hehe...bukan hutan r..nampak jer macam hutan, makanan kat sini nak kata sedap tu idak ler sedap sesangat! kiranya biasa2 jer r...tapi ok r dari takde! nak masuk tempat lain time2 nak buka puasa ni memang semua tempat pun penuh dengan umat manusia, jadinya terpandang tempat yang kosong tu terus jer r cilok! tak payah nak memilih...




Ni ialah air yang aku order, tamak halobe! milo ais ngan air buah mango & peach termasuk juga eskim..pas tu nampak macam tak abis! membazir amalan saiton! last2 aku beduk sikit2 sambil2 bertonyeh dengan Aby, abis gakkk walaupun rasa masa tu kenyang macam nak loya termuntah!




Aby order steak ngan 2 jenis air, nampak macam tamak halobe gak tapi kalau tengok pada saiz badan, ok r tuuuu!



Ni plak dak Rica punya santapan, oleh kerana dia puasa! habis licin dibeduknya...
Rico plak nari tak nak ikut keluar, dia kureng sihat dan lebih selesa jiwa dan raganya bila tak sihat macam ni berada disisi nenek kesayangannya sambil makan disuap! menchiii! jeles aku!




Kuew tiaw goreng ni aku yang punyer...memang sampai licin aku beduk! itu pasal nak melicinkan 2 cawan air ngan eskim tu terasa dah loya macam nak muntah! kuew tiaw tu sebenonyer banyak tau! pinggannya beso macam dulang nasik ambang dah aku nengok! nasib baik aku ni jenis badan kecik tapi tekak ngan perut macam guni beras! jadi boleh masuk r...




Pas buka puasa aku sambung jalan lagi, selagi tak tercabut tumit kaki ni memang tak nak balik r gamaknyer...yang kesiannyer dak Rhea kepenatan sampai tertido, disebabkan malas nak bawa stroller, kena r berenti parking jap! bagi Rhea mimpi indah dulu sebelum sambung berjalan...




Kat salah satu nyopping komplek, sempat ngambik gambo rumah kedai 2 tingkat ala2 dolu2, cantik plak hiasan dorang tahun ni...




Nyopping2 gak, apapun yang dibuat, zakat fitrah jangan dilupakan....




Ni plak ghoper budak kepanasan! dok dalam kete berekon pun masih meleki-lekit kepanasan...muka dah naik merah padam! kesian plak nengok anak aku tak tahan panas!




Sebelum aku tutup tirai catatan aku kali ni, nak citer sikit kat nkorang! laki aku ni jenis orang yang suka sesangat bawak kete racing2, kiranya suka bawak kete lelaju r...selalu dok potong-memotong, tapi kejadian yang terjadi baru2 ni buatkan dia hangin satu badan! muka hampa tahap katun wonder pets r...pas tu macam tak boleh terima hakikat, nak tahu nape? masa Aby tengah lelaju bawak kete, sekali ada sebijik kete dengan bunyi yang mengaum dan baik punya kona terus dok potong kete Aby, tu yang tak boleh nak terima! aku pun dok r nasihatkan kat Aby, aku kata kat dia yang dia kena r sedo diri sikit! jangan r selalu nak bagak, kena r terima hakikat siapa diri kita nih! pas tu dengan reda Aby pun berserah dah terima jer apa yang aku cakapkan!
Pada Aby, banyak2 r bersabo...dan kenangkan aje lah yang kete dok potong dia tu memang tak setaraf dengan kete u cik abang oi!
cheehuuuiiii!

Ada masa ada peluang, aku up-date lagi eh..jangan buhsan menunggu tau!
Bubyeeee!

Saat yang ditunggu-tunggu dah pun tiba! fuhhh! lama bebeno rasa nak menunggu harinya, tapi akhirnya tiba gakkk!

Pagi kamis lepas (baru sekarang dapat up-date, menci!) mak aihhh! pagi2 dah bangun nko! selalunya nak bangun pagi punya r terseksa rasa zahir dan batin ni, tapi bangun pagi kali ni memang bersemangat ah! mana tak semangatnya, aku sekeluarga nak balik bercuti kat Mesia, nak jumpa mak, sanak saudara dan kengkawan, memang r semangat! pas mandi terus siap2! tak nyempat nak melaram bagai nak rak pun, lomor muka ngan bedak jonsen jek terus cabuttt! hehe


Disebabkan flight aku pagi, idak ler menunggu lama sesangat, dapat round kejap pas tu terus masuk...
Rico, Rica and Rhea adalah orang yang paling happy sekali! mummy daddy control happy! padahal dalam hati melonjak-lonjak! melompat-lompat! huhuiii!


Budak yang paling senang jaga dan pandai bawa diri sendiri, time makan dia makan, time tengok tv dia tengok diam2, time tido dia tido! sayang Rhea soooooo muchhhhhhh!



Sempat mengorder barang nko dalam flight! pantang tengok ada barang untuk dijual, mesti gatal nak mengorder! tahun sudah2 pun macam tu ghoper perangainya, tahun ni jer beli 1 jenis barang jer..sebabnya tiap2 kali tengok asik2 barang yang sama jer, cuma tahun ni ada 1 set lipsticks baru, tu yang gatal2 nak mengorder, lagipun kalau ikut harga pasaran, lipstick yang aku order ni mahal gak sebatang, tapi ni dorang jual S$100 (Rm200) untuk 5 batang, colour cantik2 plak tu, maunya aku tak ngorder! mmm...memang tak rugi! hehe



Yahuuu! lepas menanggung perasaan yang tak best iaitu menunggu tak tiba2..akhirnya tiba gakkk! bila dah landing je kat Changi Airport, punyalah happy tak terkata, senyum sampai telinga! orang yang dok ngambik kitorang pun dah setia menanti walaupun masa tu jam baru pukul 5.20 pagi, pas tu dok susun barang2 dalam kenderaan and terus bedezup kerumah makkk!
Sesampai depan umah mak, abang ipar kesayanganku, mak dan kakakku dah setia menanti, yang lelain dah cabut gi kije! mm..menci tau! patut dorang2 tu ambik cuti sebab aku nak balik, pas tu bentang kapet merah! tak pun kapet terbang pun ok gak!ni takkk! memasing dok cabut pi kije! menciii! tapi sori r eh! tak sempat ngambik gambar masa sampai tu, memasing dah tak ingat, pas tu drama swasta pun start, nangis2 bagai nak rak! ngee...nangis gumbira katanya...cheeehuii!



Klik, jangan tak Klik!

Blog Widget by LinkWithin