Sumber Dari: Chef Hanieliza
Bahan-bahannya:
  • 250 gm mentega
  •  160 gm gula perang
  • 1 kuning telur
  • 230 gm tepung gandum *
  • 20 gm serbuk koko *
  • 1 s/t baking powder *
  • 1 s/t esen vanilla
  • 100 gm coklat chip
Cara-caranya:
  • Ayak bersama bahan yang bertanda (*) ketepikan. 
  • Pukul mentega bersama gula perang hingga kembang, kemudian masukkan kuning telur dan esen vanilla, pukul lagi hingga sebati.
  • Masukkan bahan yang telah diayak tadi kedalam adunan mentega tadi, kacau sehingga kesemua bahan sebati.
  • Campurkan pula adunan tadi bersama coklat chip, kacau rata dan bolehlah dicedokkan sedikit-sedikit adunan dengan sudu dan letakkan diatas dulang pembakar.
  • Bakar didalam oven pada suhu 180 C selama kira-kira 20 minit atau sehingga masak.
  • Sejukkan biskut diredai dan kemudian bolehlah disimpan didalam bekas kedap udara.

0 Ulasan:

Klik, jangan tak Klik!

Blog Widget by LinkWithin