Assalamualaikum...
Sebenarnya macam segan plak nak masukkan entry yang ni tapi mandangkan teringat pada kisah minggu lepas saat aku jumpa kengkawan aku ni jadi semangat sikit nak update, bukan segan apanya..segan nak cerita yang dah basi, kengkawan aku dah lama dok update blog pasal perjumpaan kitorang minggu lepas tapi aku ni baru la ni nak update, nampak meno malasnyer tu..
Alah bukannya apa, tetiba aku jadi semangat nak update ni pun sebab teringat ingat kisah aku minggu lepas dimana aku menghadiri jemputan perkahwinan sepupu dari blogger Ayu (yang pakai baju kaler kelabu tu) sebenarnya aku dah berpakat juga dengan Sis Lin, Kasawari dan isterinya Linda untuk pergi bersama-sama jemputan tu..


Suasana majlis tu memang meriah cuma lokasi tempat kami dok makan tu kureng sesuai! apa taknyer...duduk sebelah speaker, sambil makan sambil lap taik telinga cair keluar...hahaha! sound trouble aku jap! tapi best sebab dapat jumpa geng2 blogger yang lain.


Mandangkan rumah jemputan kenduri kawin tu dekat la juga dengan rumah Mat Gebu, kitorang pun gi serbulah umah mat, bukan main serbu sembarangan okeh...kita memang dah calling2 mat awal2 bagitahu nak serbu rumah dia, seperti biasa mat menyambut kedatangan kami dengan senyuman..bukan senyuman jer..siap tersengih-sengih macam kerang..hahaha...mat hampon!
Walaupun baru balik dari jemputan dan tentunya kat sana dah melantak puas2 tapi sampai rumah mat dok sambung makan lagi, mandangkan sampai rumah mat pun petang hari, kami dihidangkan dengan mee hoon dan kuih muih juga seteko kupi dan seteko air teh untuk aku (tapi ada orang tak malu minum kupi sampai 4 cawan) muahahahaaa...



Sebenarnya masa ni kitorang baru jer selesai ketawa terbahak-bahak sampai bercucuran air mata dok dengo mak yah bercerita dan cerita mak yah kali ni buatkan kami2 yang mendengonyer tak dapat menahan air mata...bukan air mata sedih tapi air mata kelako! macam nak pingsan aku ketawa petang tu...dan cerita yang masih segar dalam ingatan aku ialah mak yah bercerita tentang ikan belukang dan bungkus, baling dan tersangkut! sampai detik ni kalau teringat cerita mak yah tu aku dok sengeh sorang2! macam minah mereng dah aku ni..hehe



Nak tahu tak, tu hah! yang pakai tudung baju biru tu mulakan ketawa dulu, dah lah sore dia sekampong dengo...aku pun apa kurangnya...ketawa tak hengat! duduk plak sebelah Linda, naik birat2 peha aku kena cubit dengan dia, orang lain ketawa juga tapi dia ketawa dengan tangan2 merayap dok cubit2 orang...apapun aku suka dengan Linda, tak kisahlah birat2 kena cubit dengan dia asal ada kawan macam dia, happy jer orangnyer...



Ok lah, aku undurkan diri dulu untuk kali ni tapi selalunya aku dok tayang bonda Mat Gebu kan..kali ni aku nak tunjuk plak ngan nkorang, yang dalam gambo kat atas ni lah ayahnda Mat Gebu, aku panggil bak tapi namanya serbenarnya Cikgu Ibrahim, jangan tak caya...cikgu mengajar sekolah cina okeh! apapun bak memang peramah orangnya, aku suka dengan bak, maklom lah orang takde bapak macam aku ni kalau dapat numpang dengan bapak orang pun dah suka sangat!
Mat!!! minta maaf yer...aku dok tayang gambo bak kat sini sebelum minta izin nko..amponnnn!!!

Klik, jangan tak Klik!

Blog Widget by LinkWithin