Akhirnya dapat aku bersua muka dengan Kak Ct Delima, tadi Kak Ct Delima datang kerumah mak aku kat Taman Daya bersama dengan keluarganya, huhu..malu pun ada gek! almaklom r tak pernah berjumpa pun, selama ni kita berjumpa di alam siber je, tapi kali ni bertentangan mata ke mata! ececehhh!
Arhhh...segan hakak!



Adoh! Kak Ct ni orangnya kecik kiut jek! nampak muda remaja walaupun anak dah besar2, sukanya tengok dia, cunnn...
CM pun apa kurangnya, nampak mode dari MFJ, huhu..



Kesian Kak Ct masa datang rumah keadaan tengah sesak dek ada yang datang beraya serentak! terpaksa r berempet-empet apatah lagi umah yang kecik dan sempit tu! ya adoh! harap Kak Ct tak serik!
Terima kasih untuk Kak Ct delima, CM dan anak2nya kerana sudi datang beraya berjumpa Sue.
Selamat Hari Raya aku ucapkan untuk Kak Ct Delima dan Keluarga.
Cayang Kak Ct selalu...
Nari adalah hari bz untuk aku gi beli barang2 yang yang nak diposkan ke Denmark, arhh..penatnya! dah dapat bayangkan, apapun sebelum start bersilat mencari barang2 tu, semestinya perut haruslah diisi dulu dengan sekenyang-kenyangnya.
Dan hidangan kali ini kitorang makan di Restoran Stonegrill dekat Tebrau City.
Hidangan pilihan untuk Rhea ialah fries and sharkfin soup.
Mmm..



Yang ni plak hidangan pilihan aku iaitu grill seafood special, nampak macam sikit je dalam menu tu, sekali sampai...mak oi! banyak gek! kalau setakat aku makan macam ni memang tak terabis, tapi dah order kan, nak tak nak kena r bedal gek! adoh! macam nak pecah perut mengabiskan.



Hidangan ni Aby punya, nampak sedap eh? mmm..memang sedap pon!



Rhea sekarang ni memang dah pandai makan sendiri, senang r mummy dia nak makan gek! tiada gangguan...huhu



Pas abis makan dia sebok gi main sementara aku dan Aby mengabiskan segala makanan yang masih ada kat atas meja nu.
Adoh! mengah perut!



Barulah kita pi beli barang2 yang diperlukan, tapi ni baru first round cz trolley tak muat pun! huwaa...penat dan sakit pinggang.
Anak sapa r tu yang bergayut macam monyet? buruks betuls!


Alah bukan tugas apapun... tugas mengupdate je..tu pun bukan ada kisah yang da'vazz cuma sedikit gambo aku dengan dak Rhea je.
Ye r nanti lama tak update, cian plak korang yang dok masuk sini takde berita dan cerita apa2 kang buhsan plak ek???
Gambar ni diambil pagi tadi masa bekfes kat MCD, ntah napa hakak ni tetiba pepagi terhengen plak nak makan MCD so Aby bawa r pi makan kaat sana, sambil2 tu teringin plak nak mengupdate, so pinjam Aby nye Ipod r walaupun kecik dan sakit mata nak tengoknya, kompom kalau hakak jenis rabun, tak kose nak pakai Ipod tu, buat sakit mata jew.. hahaha...ketagihan gek ek kalau dah lama tak update nih! pakai Ipod pun sanggup! grrrr...menci..



Korang ignore jer r mata hakak yang masih membengkak tu eh! segan r plak rasanya! huhu...
Apapun hakak bersyukur kerana dah sihat seperti biasa dan bolehlah mengganazzz seperti biasa cuma bukan r boleh ganazzz2 sesangat cz suasananya masih suram, huhu...
Buat korang yang windukan hakak ni, rasanya dah terubat gek r ek tengok hakak dah kembali...hihi perasanggg...
K r..nanti hakak free hakak update lagi yer..cauuu...

Inilah saja gambar yang dapat aku letakkan dipagi raya pertama kerana seluruh keluarga aku mendapat berita yang pilu dan tak mengizinkan aku untuk berkesempatan membuat banyak catatanku dihari ini, so tunggulah keadaan pulih seperti biasa dan aku akan kembali menjalankan tugas2 aku didalam blog ni k.

Wajah sugul dan pilu mak ku dipagi raya setelah mendapat tahu berita yang adik lelakinya telah kembali ke rahmatullah dan seperti kebiasaannya memang raya kita sekuarga akan balik ke kampung mak di Batu Pahat untuk menziarahi kaum keluarga mak disana, tetapi raya kali ni kita sekuarga pulang ke kampung beraya dengan linangan air mata.

Inilah saja gambar yang dapat aku letakkan kerana masa dan keadaan tak mengizinkan.
Cuma aku ingin berkongsikan pengalaman ini bersama dengan pengunjung blog ku ini.
Gambar aku bersama anak2 saudaraku setelah selesai menatap wajah arwah pakcik ku buat kali yang terakhir sebelum dibawa untuk dikebumikan.
Arhh..perasaan yang tak dapat ditahan-tahan lebih2 lagi melihat keadaan mak yang asyik menitiskan airmata setiap kali melihat wajah arwah adiknya buat kali yang terakhir.

Saat van jenazah pergi untuk membawa arwah pakcik ku ketanah perkebumian untuk dikebumikan.

Hanya doa yang dapat mengiri arwah semoga ditempatkan bersama-sama dengan orang2 yang mulia disana.

Al-fatihah...

Disebabkan kesihatan yang tak berapa nak betul ni tapi aku terpaksa kuatkan juga untuk bershopping raya, sebabnya masa dah kesuntukkan kerana sampai je kat Mesia aku dah tumbang 2 hari, pastu persiapan raya aku sekeluarga satu hape pun tak beli lagi so kena r kuatkan badan ni, kalau tak cian Aby dan anak2 , lagipun aku pun dah mula nak sihat, so semangat r gek nak bershopping walaupun badan macam rasa kena tiup dek hangin jew...huhu...
Hakak idak lerbershopping sakan raya ni, ala kadar jek! masuk je mana2 kedai yang masih aktif last2 minit ni.
Cuma rasa lega sikit cz butik yang biasa aku tempah baju dan beli baju kebiasaannya kat situ masih bukak! biasa r kedai cina, depa tutup lambat sikit.
Dan dikesmpatan ni aku nak ucapkan kat korang yang masuk kat blog aku ni

Klik, jangan tak Klik!

Blog Widget by LinkWithin